Politica cookies


1. Introducere

Aceastpoliticprivind utilizarea cookie-urilor este conceputpentru a vinforma în legaturcu practicile noastre în ceea ce privete colectarea de informaii de la dvs. atunci când vizitati site-ul nostru, prin intermediul cookie-urilor i a altor tehnologii de urmrire, însa cu respectarea dreptului dvs. la protecia datelor cu caracter personal care vprivesc.

Cookie-urile noastre nu rein date cu caracter personal cum ar fi numele dvs. sau detaliile bancare.

Confidenialitatea informatiilor este o responsabilitate permanentsi, prin urmare, ne asumm cvom actualiza din cand în cand acest document de informare pe msurce vom întreprinde noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidenialitate. În ceea ce privete prelucrarea datelor bazate pe consimțământ, vvom notifica orice modificare i vom solicita consimțământul dvs. suplimentar.

Precizm cnu vom solicita ori primi informaii, de orice natura, de la copiii sub 16 ani.

Informaiile de mai jos aduc la cunotina dvs. mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul http://www.goforit.ro/. De asemenea, sunt prezente i câteva linkuri utile legate de acest subiect.

Site-ul http://www.goforit.ro/ este operat de societatea ECI PRINT SRL, cu sediul in Timișoara, str.Martir Alexandru Chorosi, nr. 17, bl.B11/a, ap.3, județ Timiș, Inmatriculare la Oficiul Registrului Comerțului: Nr. J35/144/2009, Cod Unic de Inregistrare: 24995344, ce utilizeazcookie-uri atât proprii, cât i de la teri, pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai buna de navigare i servicii adaptate nevoilor i interesului vizitatorilor i clienilor si. De asemenea, vinformm ca site-ul este gazduit pe web-servere proprii.


2. Contextul legislativ

Conform cerințelor Directivei (UE) 2002/58/EC („Directiva E-Privacy”) și a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecia persoanelor fizice în ceea ce privete prelucrarea datelor cu caracter personal i privind libera circulaie a acestor date, avem obligaia de a administra în condiii de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care dvs. ni le furnizai prin utilizarea site-ului nostru în acord cu prevederile Regulamentului GDPR i a Directivei E-Privacy.

In special, Regulamentul GDPR ne oblig, în primul rând, soferim posibilitatea ca utilizatorul s-i exprime sau, dupa caz, s-i retragoricând consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, srectifice coninutul datelor cu caracter personal sau ssolicite transferul datelor cu caracter personal ctre un alt operator, iar, în al doilea rând, sinformm utilizatorul despre coninutul cookie-urilor utilizate de site-ul nostru, ce categorii de date personale ale utilizatorului sunt prelucrate de cookie-urile noastre, ce facem cu informaiile obinute de cookie-

uri i unde stocm respectivele informaii, oferirea unui nivel de securitate ridicat asupra informaiilor colectate de cookie-uri, posibilitatea utilizatorului de a bloca oricând rularea oricrui sau a tuturor cookie-urilor de pe site-ul nostru, precum i stergerea informaiilor colectate de cookie-uri.

Pentru mai multe detalii privind coninutul acestor norme juridice, vrugm saccesai urmtoarele link-uri:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=celex%3A32002L0058

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679


3. Drepturile dvs.

Regulamentul GDPR oferanumite drepturi persoanelor vizate. Avei dreptul de a accesa i de a rectifica (corecta) înregistrarea datelor dvs. personale prelucrate de noi dacacestea sunt inexacte. Ne putei solicita să ștergem aceste date sau sîncetam prelucrarea acestora, sub rezerva anumitor excepii. De asemenea, ne putei solicita încetarea utilizrii datelor dvs. în scopuri de marketing direct. Avei dreptul sdepunei o plângere la autoritatea de protecie a datelor dacavei îngrijorri cu privire la modul în care prelucrm datele dvs. personale. Când este fezabil din punct de vedere tehnic, vom putea - la cererea dvs. - svfurnizm datele personale sau sle transmitem direct unui alt operator. Dacaccesul nu poate fi furnizat într-un interval de timp rezonabil, vvom furniza o datla care informaiile vor fi transmise. Putei solicita, de asemenea, informaii suplimentare despre: scopul prelucrrii, categoriile de date cu caracter personal vizate, care a fost sursa informaiilor i cât timp vor fi stocate. Dacdorii sexecutai oricare dintre aceste drepturi, vrugm sne contactati la adresa office@goforit.ro, oricând.

AVERTIZARE! Vrugm svexersai în mod rațional drepturile i sreineti cabuzul de drepturi vpoate atrage rspunderea.

Datele de contact ale Autorității Naionale de Protectie a Datelor cu caracter personal sunt urmtoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336 Pagina de internet:http://www.dataprotection.ro
Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Telefon:+40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602


4. Responsabilitatea prelucrării datelor cu caracter personal

Am luat toate măsurile în ceea ce privete toate aspectele legate de protecia datelor cu caracter personal, iar dvs. ne putei contacta cu privire la toate chestiunile legate de prelucrarea datelor dvs. i la exercitarea drepturilor dvs. potrivit dispoziiilor legale aplicabile, în special dacavei întrebri sau nelmuriri cu privire la modul în care noi prelucrm datele dvs. cu caracter personal. Adresa de e-mail la care ne putei contacta este: office@goforit.ro


5. Consimțământul dvs. pentru utilizarea cookie-urilor

Odatce ai accesat site-ul nostru vei fi întâmpinat de un mesaj prin care vi se va cere consimțământul în acord cu dispoziiile legale aplicabile cu privire la categoriile de cookie-uri pe care vei fi sau nu de acord sle folosim pe durata vizitei dvs. pe site-ul nostru. De asemenea, este important de reinut cprin consimțământul dat în sensul utilizarii cookie-ului/urilor respectiv/e vei fi de acord i cu stocarea în condiii de siguranță a informaiilor colectate de cookie-ul/-urile cu care ai fost de acord.

Pânla momentul la care procesul de accept/refuz pentru utilizarea cookie-urilor nu este finalizat niciun cookie nu va fi utilizat de site-ul nostru, cu excepia cookie-urilor în lipsa crora site-ul nu poate funciona.

Precizm coricând vei avea posibilitatea sblocai rularea cookie-urilor, dar i posibilitatea de a terge informaiile colectate de cookie-uri.


6. Ce este un "cookie"?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut i ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur i simplu "cookie") este un fiier de mici dimensiuni, format din litere i numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se acceseaza acest site (mai multe detalii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie).

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) i este complet "pasiv" adică nu conine programe software, virui sau spyware i nu poate accesa informaiile de pe hard drive-ul utilizatorului.

Un cookie este format din 2 pri: numele i coninutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinat, iar tehnic doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicitinformaii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate i, în cele mai multe cazuri, nu identificpersonal utilizatorii de internet.

Exist2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune - acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sle memoreze pâncând utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau închide fereastra browserului.

Cookie-uri persistente acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament pentru o durata configurata de website-ul care l-a plasat. Acest tip de cookie-uri pot fi terse de utilizator în orice moment prin intermediul setrilor browserului.


7. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conine informaii care fac legtura între un web-browser (browser-ul pe care îl folosii dvs., spre exemplu Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, etc.) i un web-server anume, mai precis serverul care gzduiete site-ul nostru. Dacun browser acceseazacel web-server din nou, acesta poate citi informaia deja stocată și reaciona în consecință. Cookie-urile asigurutilizatorilor o experiență plcuta de navigare i susin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex. Preferinele în materie de confidenialitate online, opiunile privind limba site-ului, couri de cumprturi sau publicitate relevant.


8. Care este durata de viață a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de web-servere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singursesiune (cookie-urile de sesiune) i nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul prsete website-ul i unele cookie-uri sunt reinute i refolosite de fiecare datcând utilizatorul revine pe acel website (cookie-urile persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi terse de un utilizator în orice moment.


9. Cum folosim noi cookie-urile pe acest site

Am clasificat cookie-urile noastre în urmtoarele categorii, pentru a vfi mai uor sîntelegei de ce avem nevoie de ele:

1. Strict necesare acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site. Aceste cookie-uri nu colecteazinformaii despre dvs. care ar putea fi folosite pentru publicitate sau pentru a înregistra activitatea dvs. pe internet. Fraceste cookie-uri, acest site nu va funciona corect. Aadar, dacblocai aceste cookie-uri, nu putem prezice cum va evolua site-ul pentru dvs.
2. Performanță – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul în care funcioneazsite-ul nostru i cum îl putem imbuntăți, de exemplu, care sunt paginile vizualizate cel mai des i dacîntâmpinai mesaje de eroare. Acestea nu colecteaza informaii care vpot identifica, toate datele fiind anonime.

Utilizând site-ul nostru vexprimai acordul privind utilizarea de cookie-uri de “performanță”. Dacle blocai, nu putem prezice cum va evolua site-ul pentru dvs.

3. Funcionalitate acestea ajutla îmbuntățirea experienei dvs. acestea pot înregistra modificrile pe care le-ai fcut pe site. Informaiile pe care le colecteazpot fi fcute anonime. Acestea se referstrict la site-ul nostru i nu pot urmri alte site-uri pe care le vizitai.

Avei posibilitatea sblocai sau spermitei utilizarea acestor cookie-uri, dar blocarea lor poate însemna cnu vom mai putea furniza anumite servicii. Este de asemenea posibil ca blocarea lor sne impiedice smemorm cnu ai dorit anumite informații.

4. Targeting/publicitate acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informaii cu tere pri cu care facem reclam, pentru a ti cum ai ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica prile site-ului de care suntei interesat. Utilizm apoi aceste informaii pentru a varta reclame i pagini care credem cvpot interesa, pentru a individualiza modul în care comunicm cu dvs. sau pentru a individualiza coninutul comunicrilor pe care vi le trimitem.



10.Tipurile de cookie-uri pe care noi le folosim:

Cookies sunt folosite pentru buna funcționare a site-ului, ele fac parte din grupa "obligatorie" și nu pot fi oprite, ele sunt valabile pe întreaga perioadă a sesiunii.


11.Ce sunt cookie-urile plasate de teri?

Cookie-uri plasate de terți („third party cookies”) sunt plasate de un alt website decât cel pe care îl viziteazutilizatorul la momentul respectiv i ar putea fi folosite în mod anonim pentru a memora istoricul de navigare al unui utilizator, astfel încât acestuia s-i fie livratpublicitate cât mai relevant. Acest tip de cookie-uri pot fi blocate de un utilizator prin intermediul setrilor browser-ului.

Precizm cnu avem control i nu suntem responsabili pentru politicile i practicile de confidenialitate ale unor tere pri, însterele pri se obligsrespecte legea in vigoare i politicile de confidenialitate ale deinatorului acestui site.


12.Cum putei opri cookie-urile?

Dezactivarea i refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat i folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamncnu vei mai primi/vedea publicitate online.


Este posibilsetarea din browser pentru ca aceste cookie-uri snu mai fie acceptate sau putei seta browserul saccepte cookie-uri de la un site anume.

Toate browserele moderne oferposibilitatea de a schimba setrile cookie-urilor. Aceste setri se gsesc de regula în "opiuni" sau în meniul de "preferine" al browserului dvs. Pentru a înelege aceste setri, urmtoarele linkuri pot fi folositoare, altfel putei folosi opiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Safari

Pentru setrile cookie-urilor generate de teri, putei consulta i site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Dacdorii saflai mai multe informaii despre cookie-uri i la ce sunt utilizate, recomandm urmtoarele linkuri:

All About Cookies

Microsoft Cookies guide

IAB Romania pune la dispoziie urmtorul site pentru a oferi mai multe informaii privind confidenialitatea legatde publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru a opta snu mai fii urmrit de Google Analytics te rugm svizitezi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


13.Stocarea informaiilor captate de cookie-uri

Informaiile obinute de cookie-uri sunt pstrate în condiii de siguranță ridicatde web-server, respectiv serverul care gazduiete site-ul nostru.

Vasigurm cweb-serverul nostru trebuie sse conformeze unor cerine de securitate ridicatîn ceea ce privete informaiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat srespecte cu strictee obligaiile impuse de legea aplicabil.

Informaiile pe care le colectm despre dvs. prin accesarea web-site-ului nostru nu vor fi partajate cu tere pri.

14.Securitatea datelor personale

Pentru a vproteja confidenialitatea datelor i a informaiilor personale pe care le transmitei prin utilizarea acestui site web, vom menine garanii fizice, tehnice i administrative.

Actualizm i testm tehnologia noastrde securitate în mod continuu. Restricionm accesul la datele dvs. personale doar acelor angajai care trebuie să știe acele informaii pentru a voferi beneficii sau servicii. In plus, instruim angajaii notri cu privire la importana confidenialității i meninerea confidenialității i securității informaiilor dvs.

Dacapare o scurgere de date cu caracter personal, vom face totul pentru a o elimina i pentru a evalua un nivel de risc legat de scurgere în conformitate cu politica noastrprivind înclcarea datelor cu caracter personal. In cazul în care se constatcscurgerea poate duce la vtmri fizice, materiale sau nemateriale pentru dvs. (de exemplu, discriminare, furt de identitate, fraudsau pierdere financiar), vvom contacta frîntârzieri nejustificate, cu excepia cazului în care legea prevede altfel. Toate demersurile noastre vor fi luate în deplincooperare cu autoritatea competentde supraveghere.


15.Aspecte de securitate legate de cookie-uri

Cookieurile NU sunt virui! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alctuite din bucăți de cod aa cnu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte reele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcii, nu pot fi considerate virui.

Cookie-urile pot fi totui folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheazinformaii despre preferinele i istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât i pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o formde Spyware. Multe produse anti-spyware sunt contiente de acest fapt i în mod constant marcheazcookie-urile pentru a fi terse în cadrul procedurilor de tergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general, browserele au integrate setri de confidenialitate care furnizeazdiferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate i tergere automatdupce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Deoarece protecia identității este foarte valoroasă și reprezintdreptul fiecrui utilizator de internet, este indicat sse tie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru cprin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informaii între browser i website, dacun atacator sau persoanneautorizatintervine în parcursul de transmitere a datelor, informaiile coninute de cookie pot fi interceptate. Dei foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacbrowserul se conecteazla server folosind o reea necriptat(ex: o retea WiFi nesecurizat).


16.Modificri ale politicii privind cookie-urile

Este posibil sactualizm din când în când acest document de informare prin publicarea unei noi versiuni pe acest site web.

Având în vedere clegile privind protecia datelor cu caracter personal, interpretarile organelor de stat, recomandrile autorităților de supraveghere se schimbă și se imbuntățesc din când în când, se ateaptca aceastnotificare privind confidenialitatea i condiiile de utilizare sse schimbe i ea. Ne rezervm dreptul de a modifica în orice moment, din orice motiv i frnotificare acest document de informare. Orice modificare a politicii noastre de confidenialitate va fi afiatpe aceastpagin, astfel încât sfii contieni de politicile noastre. Dispoziiile coninute în prezentul document înlocuiesc toate anunurile sau declaraiile anterioare privind practicile noastre de confidenialitate.

17.Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabil, bazatpe cookie-uri

Datoritflexibilității lor i a faptului cmajoritatea dintre cele mai vizitate site-uri i cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai rspândite i utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo i altele.

Iatcâteva sfaturi care vpot asigura înscnavigai frgriji cu ajutorul cookie-urilor: Particularizai-vsetrile browserului în ceea ce privete cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dvs. al securității utilizrii cookie-urilor.

  •   Dacnu vderanjeazcookie-urile i suntei singura persoancare utilizeazcomputerul, putei seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare i al datelor personale de acces.

  •   Dacîmprii accesul la calculator, putei lua în considerare setarea browserului pentru a terge datele individuale de navigare de fiecare datcând închideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseazcookieuri i de a terge orice informaie de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

  •   Instalai-vă și updatai-vconstant aplicaii antispyware.

    Multe dintre aplicaiile de detectare i prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sexploateze vulnerabilitățile browserului sau sdescarce software periculos. Asigurai-vcavei browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeazexploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

    Cookie-urile sunt pretutindeni i nu pot fi evitate dacdorii svbucurai de acces pe cele mai bune i cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internaionale. Cu o întelegere clara modului lor de operare i a beneficiilor pe care le aduc, putei lua msurile necesare de securitate astel încât sputei naviga cu încredere pe internet.


18.Întrebri, nelmuriri, reclamaii

Dacavei întrebri cu privire la informaiile dvs. personale sau dacdorii svă exercitați drepturile sau avei nelmuriri sau reclamaii, vrugm sne contactai prin trimiterea unui e- mail la adresa office@goforit.ro